ЕЕГ – Биофийдбек

[vc_row full_width=““ parallax=““ parallax_image=““ bg_type=““ parallax_style=““ bg_image_new=““ layer_image=““ bg_image_repeat=““ bg_image_size=““ bg_cstm_size=““ bg_img_attach=““ parallax_sense=““ bg_image_posiiton=““ animation_direction=““ animation_repeat=““ video_url=““ video_url_2=““ u_video_url=““ video_opts=““ video_poster=““ u_start_time=““ u_stop_time=““ viewport_vdo=““ enable_controls=““ bg_override=““ disable_on_mobile_img_parallax=““ parallax_content=““ parallax_content_sense=““ fadeout_row=““ fadeout_start_effect=““ enable_overlay=““ overlay_color=““ overlay_pattern=““ overlay_pattern_opacity=““ overlay_pattern_size=““ overlay_pattern_attachment=““ multi_color_overlay=““ multi_color_overlay_opacity=““ seperator_enable=““ seperator_type=““ seperator_position=““ seperator_shape_size=““ seperator_svg_height=““ seperator_shape_background=““ seperator_shape_border=““ seperator_shape_border_color=““ seperator_shape_border_width=““ icon_type=““ icon=““ icon_size=““ icon_color=““ icon_style=““ icon_color_bg=““ icon_border_style=““ icon_color_border=““ icon_border_size=““ icon_border_radius=““ icon_border_spacing=““ icon_img=““ img_width=““ ult_hide_row=““ ult_hide_row_large_screen=““ ult_hide_row_desktop=““ ult_hide_row_tablet=““ ult_hide_row_tablet_small=““ ult_hide_row_mobile=““ ult_hide_row_mobile_large=““][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]

биофийдбек АйнщайнРазширете границите на вашия потенциал чрез модерен фитнес на мозъка!
Умът и тялото са изключително свързани. При биофийдбек техниките тялото се превръща в съюзник за постигане на благоденствие.

Какво представлява биофийдбек?
С помощта на специална апаратура се проследяват различни физиологични параметри в тялото (ЕЕГ, ЕМГ, кожно-галванично съпротивление, температура, вариабилност на сърдечния ритъм и др.) Тази информация се връща обратно на трениращия по формата на аудио-визуален сигнал или игра. Трениращият се научава, променяйки параметрите в играта да променя съответния физиологичен параметър.

В случая с ЕЕГ-биофийдбек се поставят сензори на определени места на главата на човека с цел да се измери мозъчната активност в съответната област. Полученият сигнал се преработва, за да се получи разпадането му до мозъчни вълни с различна честота. В реално време той се връща на трениращия под формата на игра, която той се научава да управлява. Така с помощта на обратната връзка от компютъра човек може да се научи да влияе на процеси, които обикновено протичат изцяло на несъзнателно ниво като дейността на автономната нервна система. С помощта на тренировки се постига един по-ефикасен режим на работа на мозъка, без претоварване и напрежение.

ЕЕГ-биофийдбек усилва синаптичните връзки между невроните, благоприятства за създаване на нови връзки, увеличава менталната издържливост.

Освен за терапия, ЕЕГ-биофийдбек апаратурата може да се използва за точна психологична диагностика на човек. С помощта на количественото ЕЕГ (разпадане на чистия ЕЕГ сигнал на различни честоти) полученият спектрален анализ представлява своеобразно „огледало“ на съзнанието.

ЕЕГ-биофийдбек е както терапия така и тренировка.

ЕЕГ-биофийдбекът или неврофийдбекът се базират върху свойството пластичност на мозъка – неговата възможност да се регенерира, да създава нови неврони и да ги свързва в нови мрежи чрез синаптични връзки.

 

За кого е подходящ ЕЕГ- биофийдбек?
За напълно здрави хора, които имат желание да се усъвършенстват; да подобрят паметта и устойчивостта на вниманието; да се научат да разграничават режимите на работа на мозъка – в стрес и спокойно състояние и да могат да правят избор какво да ползват, да реагират по-бързо; да увеличат креативността си.
За хора работещи в стресираща атмосфера – мениджъри, спортисти, хора с професия, изискваща голяма концентрация и отговорност;
За ученици – подобряване на концентрацията и паметта;
За деца – методът може да се прилага на деца след 6 г. възраст;
За хора с проблеми в областта на: стрес, наднормено тегло, зависимости (алкохол, цигари, наркотици), хранителни разстройства, депресии, фобии, паническо разстройство, безсъние, тикове, хиперактивност, аутизъм, дислексии и др.

 

За всички, които желаят да:
• увеличат потенциалните възможности на своя мозък
• подобрят паметта си и концентрацията си
• контролират емоционалността си
• увеличат креативността си
• вземат по-добри решения
• реагират по-бързо
• намалят стреса
• регулират съня си
• се справят с мигрената
• при проблеми с храненето (анорексия, булимия)
• при хронична умора

 

Напълно безопасен
Биофийдбек е напълно безопасен метод, базиран на основния принцип на всяка функционална система, нервната в частност) – саморегулацията, както и основаващ се на пластичността на мозъка. Прилага се широко по цял свят от лекари, психолози, здравни и социални работници.

 

Какво се случва по време на ЕЕГ биофийдбек сесия?

biofeedback_session

На главата на трениращия се закрепват сензори. Сигналът от тях се преработва от специализиран софтуер и се подава в графична форма на терапевта – чист ЕЕГ сигнал, както и разпадане по Фурие на всеки отделен честотен обхват – делта, тета, алфа, СМР, бета и бета 2.
Първоначално се прави диагностика, въз основа на която след това се правят сесиите.
По време на сесия до трениращия сигналът стига под формата на игра – аудио визуална обратна връзка. В случаите, когато трениращият успява да направи желана промяна в мозъчната си активност се получава възнаграждение в играта.
Във всеки един момент се получава обратна връзка, каква е мозъчната активност на трениращия.
След известно време (минимум 15 сесии по около 60 мин.) трениращият се научава да контролира сам мозъчната си активност.

 

Какво се изисква от трениращия? 

При липса на желание за работа и мотивация резултати от тренинга не могат да се постигнат – все пак това е метод при който резултатите зависят от вас! Чрез тази изключително проста техника всеки човек може да погледне по-дълбоко в себе си, да разбере какво точно се случва в неговия мозък, каква е програмата, която е заредена там. Дали мозъкът му функционира правилно, спокойно, с умерено внимание, без да изпада в крайности на напрежение или липса на присъствие, след което напълно съзнателно да извърви пътя към желаните позитивни промени.

 

Колко струва?

Първоначална диагностика 60-90 минути – 70 лв.

Единична ЕЕГ -биофийдбек сесия 60 минути- 50 лв.

Пакети:

пакет от 10 предплатени сесии – 470 лв. (диагностиката не се включва)

пакет от 15 предплатени сесии – 670 лв. (диагностиката не се включва)

втори член от семейството получава 15% отстъпка от всички цени

доведете свой приятел и получавате една сесия бонус!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Вашият коментар

Към началото