Интегрален коучинг

[vc_row full_width=““ parallax=““ parallax_image=““ bg_type=““ parallax_style=““ bg_image_new=““ layer_image=““ bg_image_repeat=““ bg_image_size=““ bg_cstm_size=““ bg_img_attach=““ parallax_sense=““ bg_image_posiiton=““ animation_direction=““ animation_repeat=““ video_url=““ video_url_2=““ u_video_url=““ video_opts=““ video_poster=““ u_start_time=““ u_stop_time=““ viewport_vdo=““ enable_controls=““ bg_override=““ disable_on_mobile_img_parallax=““ parallax_content=““ parallax_content_sense=““ fadeout_row=““ fadeout_start_effect=““ enable_overlay=““ overlay_color=““ overlay_pattern=““ overlay_pattern_opacity=““ overlay_pattern_size=““ overlay_pattern_attachment=““ multi_color_overlay=““ multi_color_overlay_opacity=““ seperator_enable=““ seperator_type=““ seperator_position=““ seperator_shape_size=““ seperator_svg_height=““ seperator_shape_background=““ seperator_shape_border=““ seperator_shape_border_color=““ seperator_shape_border_width=““ icon_type=““ icon=““ icon_size=““ icon_color=““ icon_style=““ icon_color_bg=““ icon_border_style=““ icon_color_border=““ icon_border_size=““ icon_border_radius=““ icon_border_spacing=““ icon_img=““ img_width=““ ult_hide_row=““ ult_hide_row_large_screen=““ ult_hide_row_desktop=““ ult_hide_row_tablet=““ ult_hide_row_tablet_small=““ ult_hide_row_mobile=““ ult_hide_row_mobile_large=““][vc_column width=“1/1″][vc_column_text]lifeВсеки човек преминава през лесни и трудни периоди в живота си, радост и тъга се сменят за да може едното да прояви другото. Както без слънце няма сянка, така и не може да съществуват само щастливи мигове.

В съвременното общество все повече навлиза коучинга – вид консултиране за здрави хора в затруднени житейски ситуации. С помощта на коучинга ние можем да променим отношението си към някои ситуации или събития, да видим живота в нова перспектива, да се научим да бъдем гъвкави, да станем по-автентични – да се научим да изразяваме себе си и да отстояваме себе си без да нараняваме околните, да установим здравословни взаимоотношения с хората на които държим, да се вслушваме повече в себе си и да се доверяваме на вътрешната си мъдрост. Коучингът най-общо ни води към реализацията на най-доброто, което можем да бъдем. Коучингът се фокусира върху разбиране на настоящето и проектиране на бъдещи цели, а не върху разбиране или корегиране на минали травми.

 

Кога имаме нужда от коучинг?

Когато имате проблемна ситуация и не знаете по кой път да тръгнете,

когато искате да се реализирате по-успешно,

преживяли сте травмиращо събитие и имате нужда от събиране на силите си за да продължите напред,

когато не се разбирате с близките си или имате трудности във взаимоотношенията като цяло,

когато сте в конфликт с друг човек и желаете да го изчистите,

когато имате неясни цели,

чувствате се объркан и не можете ясно да видите накъде да тръгнете,

когато ви липсва мотивация,

когато не се чувствате удовлетворени от живота си и т.н.

 

Какво представлява интегралният коучинг?

Коучингът е вид целенасочена краткосрочна (между 1 и 10 сесии)aqal_2 психологична помощ, при която клиентът идва с конкретно заявен проблем. Той включва в себе си принципите на психологичното консултиране. Отношенията коуч-клиент се базират на партньорство и доверие и са напълно конфиденциални. При коучингa няма даване на съвети и готови решения. Коучът е своеобразно огледало, в което се отразяват проблемите, емоциите и мислите на клиента. По този начин се постига яснота и дълбоко разбиране на проблема. Клиентът, подкрепян от коуча, намира в себе си отговорите на въпросите, които търси. Ролята на коуча е да подпомага клиента в разбиране на ситуацията, в която се намира; да подпомага клиента в намиране на различни възможности и направа на собствен избор. Животът е серия от малки решения. Голямата промяна в повечето случай се базира на малки целенасочени стъпки, правени в продължителен период от време.

 

За кого е интегралният коучинг?

Интегралният коучинг е предназначен е за здрави хора, търсещи решение или изход от дадена затрудняваща ситуация или взаимоотношение в живота си, както и за хора, тръгнали по пътя на себепознание и развитие.

Интегралният коучинг почива върху теорията на Кен Уилбър за линиите и нивата на развитие на обществото, което дава една много широка перспектива. Разглеждат се както ежедневни проблеми и ситуации, така и въпроси от духовно естество, трансперсонални преживявания и др.

 

Как протича терапевтичният процес?

В зависимост от нагласата и нуждите на клиента може да протече по различен начин – от обикновена беседа, до различни релаксиращи техники, визуализации, работа с дъха, работа със сетивата, работа с емоциите, рисувателни техники, съставяне на мисловни карти и др.

 

Колко често се провеждат сесиите?

За постигане на максимални резултати е препоръчително срещите да се провеждат ежеседмично.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Вашият коментар

Към началото