Психотерапевти

нашият екип

 
Образование:
 • Магистър психолог,
 • Член на „Дружеството на психолозите в България“: ISCO-2634-BGRP-1506. 
 • Завършила четиригодишно сертификационно обучение към българския институт по гещалт терапия.
 • Гещалт психотерапевт към Европейската асоциация по гещалт психотерапия, серт. No 18-1052 , 
 • Член на Българската асоциация по гещалт терапия 
 • Понастоящем в 4 годишна обучителна програма към Украинското гещалт съобщество за супервайзор.
Допълнителни специализации:
 • БИОфийдбек терапевт  – 5 модулно обучение окт -дек 2011 г. 
 • Интегрален коучинг – две годишно сертификационно обучение, проведено от Интегралната академия София с Гост-преподавател Бенце Ганти – 2014 г. 
 • Обучение в класическа хипноза – към българската асоциация по хипноза с гост преподавател д-р Елман Османов – 10.2015 г.
 • Обучение в EMDR ТЕРАПИЯ, към институт за интегрално развитие в София с гост-обучител проф.Уди Орен – председател на европейската асоциация по EDMR – ноември 2015 – юли 2016 
 • АИТ терапия – 2017 г. в процес на сертифициране
Допълнителни обучения:
 • Конференция по гещалт терапия The Aesthetic of Otherness, Таормина, Сицилия – Септ 2016
 • Мастър клас: Работа с въплътени базови вярвания, трайни релационни теми, разкъсване и възстановяване на връзката – окт. 2017, д-р Даян Ходсън
 • Мастър клас: даване и получаване – юни 2018, Линда Осборн 
 • Гещалт терапия при граничното преживяване – март 2019, д-р Евгений Колесников
Работя в следните модалности:
 • Индивидуална терапия (гещалт терапия и EMDR терапия), групова терапия, консултиране на двойки, семейно консултиране.
 • Работя на български и на английски, на лична среща или по skype.
Сфери на професионална компетентност:
 • Проблеми с взаимоотношенията – затруднения в общуването, в партньорските отношения, в семейството; трудности или страх при създаване на близки отношения; невъзможност за отстояване на себе си и своите нужди, ниско самочувствие, депресивни състояния, проблеми със срама и чувството на вина, стрес и burn out.
 • Тревожни разстройства – паник атаки, ПТСР (пост травматично стресово разстройство), ОКР (обсесивно-компулсивно разстройство), фобии, хранителни разстройства – анорексия невроза, булимия невроза, неконтролирано хранене, психосоматични симптоми, дисоциации, екзистенциални теми – загуба, самота, смърт. В някои случаи препоръчвам успоредно консултиране с психиатър.

Основните ми научни интереси са в областта на психотерапията, клинично приложение, психосоматиката, влиянието на травмиращи фактори върху формиране и развитие на личността, работа със сънища, групова терапия; психотерапията като път към себепознание и развитие на потенциала.

Професионален опит: 

През 2011 г. отворих кабинет за психологично консултиране и ЕЕГ биофийдбек терапия, като постепенно преминах към психотерапия. От 2014 г. работя само психотерапевтично. Водя различни тренинги, уъркшопи и групов за себепознание. Щастлива съм да работя в областта на психичното здраве и душевните проблеми на хората. Убедена съм, че пътя на осъзнаване и по-дълбоко разбиране на скритите от погледа конфликти правят живота по-смислен и пълноценен. Видяла съм го и в моя личен път в психотерапията и в работата ми с клиенти.

Предлагам сигурно пространство, в което можете да говорите спокойно за трудностите в живота, да намерите посока в живота си, ако търсите такава, и да постигнете личностен растеж и развитие.

Конфиденциалност – всички сесии са конфиденциални. Обсъждам работата си с квалифициран супервайзор извън България, като личните данни на клиента (име и всякаква специфична информация) продължават да бъдат конфиденциални. В случай, че преценя, че човек има явни суицидни намерения или застрашава живота на друг, съм длъжна по закон да съобщя за това на съответните органи.

Дълбоко вярвам, че психотерапията като път през неизбежно болезнените саморазкрития, изискващ смелост и последователност, разкрива пред човек нови хоризонти и …. определено си заслужава.

Телефон за връзка: 0898 677 727

 

 

Психолог – клинична перспектива и юнгиански ориентиран психотерапевт под супервизия. Специализации – семейно консултиране, личен опит с психодрама и интерактивни групи.

Като психолог и терапевт дълбоко вярвам, че преминаването през проблемите и страданията ни извежда до дълбините на истинската ни същност и душевните проблеми не са болестни състояния, а път за развитие. Този път премина през мен самата, през трудностите, болките и многото въпроси, съпътстващи личното израстване.

Посвещаването на този процес, с помощта и сътрудничеството на психолог или терапевт, е един от пътищата, които ни води до по-същностна връзка както със самите нас и собствения потенциал и таланти, така и с другите, света и Живота.

Телефон за връзка: 0897 887 892

Уважаема Деси,
много благодаря, че стана част от инициативата на отдел Човешки ресурси на Интерснак България – „Кутията на изненадите с…“.
От времето, което имахме с теб, ти успя да повдигнеш завесата на гещалт-терапията. Беше ни интересно, а практическите задачки ни дадоха и практически пример за тази терапия.

Благодаря ти и се надявам да имаме и други поводи да се срещнем пак.

Ц. Б.
Към началото